Kilpailun kärkikolmikkon erotti vain 54 pistettä
Heinolan keilahallin radat täyttyivät sunnuntai-iltana maan eturivin keilaajista kun korona epidemian keskeyttämä keväinen Maalismittelöt-parikilpailu vietiin päätökseen. Finaalissa kahdeksan paria pelasi jokainen jokaista vastaan amerikkalaisella pelitavalla. Voiton vei lopulta kaksikko Niko Liukkonen ja Krista Pöllänen
Kilpailu huipentui viimeisiin otteluihin ja oli ennen päätöspelejä kahden kauppa. Hartolalainen Niko Liukkonen ja lahtelainen Krista Pöllänen johtivat kisaa ja kohtasivat lahtelaisparin Teemu Asplund ja Jouni Helminen. 50 pisteen takamatkalta ja kakkospaikalta viimeiseen peliin starttannut helsinkiläiskaksikko Olli Pakonen ja Pasi Uotila kohtasi Mainarien varkautelaisparin Tomas Käyhkö ja Juho Rissanen. Pelin henki oli se, että kumpi voittaa ottelunsa ja kuittaa 50 bonuspistettä olisi voittaja.
Liukkonen ei löytänyt finaalisarjassa oikeaa pelilinjaa jääden 179 pisteeseen, mutta kaksikon onneksi Pöllänen sai sarjan puolivälissä aikaiseksi kaatojonon ja kirjautti pisteet 212. Kaksikon tulos 391 riitti voittoon ja bonukseen lahtelaisten sortuessa reikiin. Helsinkiläiskaksikosta Pakonen kehitti viereisellä rataparilla loppukirin takoen lukemat 253, mutta Uotila ei löytänyt palloonsa tehoja jääden 187 pinnaan. Kaksikon tulos 440 ei riittänyt ottelun voittoon sillä Käyhkön normitulos 203 sekä Rissasen 11 kaadon jono ja 279 pistettä oli helsinkiläisille liikaa. Varkautelaisten unelmasarja bonuksineen nosti heidät helsinkiläisten ohi kisan kakkoseksi.
Seitsemän kertaa naisten suomenmestariksi keilannut ja kertaalleen euroopanmestariksi kukitettu Krista Pöllänen uskoi tasaisuuden olleen voiton avain.
–”Minusta peli ratkesi tasaisuuteen. Ei hävitty kuin yksi peli. Jokusessa sarjassa ei pelattu hyvin, mutta voitettiin kuitenkin nekin. Alku oli haastava, mutta Niko hinaili meitä alussa ja lopussa päästiin hyvään vauhtiin”, luonnehti 222 pisteen keskiarvolla finaalin pelannut Pöllänen ja kertoi jännittäneensä ennen finaalisarjaa, ei suoritusta, vaan olosuhteita.
–”Tiesin tilanteen, mutta ennemminkin jännitin sitä, miten radan olosuhteet oli muuttuneet”.
Niko Liukkoselle illan finaali oli kauden ensimmäinen kisa.
–”Hyvin meni. Itsellä muutama hyvä sarja kantoi hyvin. Hakemista tuo oli kun kisa oli ensimmäinen neljään kuukauteen”, sanaili niukasti paritulokseen 1415 (ka 202) yltänyt Hartolalainen.
Kilpailussa kolmanneksi sijoittuneen helsinkiläiskaksikon toinen jäsen Pasi Uotila oli finaali-illan kokenein keilaaja, kolminkertainen Ballmasters-open kisan voittaja ja moninkertainen MM- ja EM mitalisti oudoksui muuttuvia olosuhteita ja hallin muovikeiloja.
–”Ei ollut meiltä tarpeeksi hyvä peliä. Se oli tuo viimeinen ottelu mitä oli. Tein samalla pallolla 250 pinnaa kolmos-nelos rataparilla, mutta ykkös-kakkosella oli sille liian kuivaa eikä se toiminut siinä. Nelos-ysi reikä kiusasi, mikä näillä muovikeiloilla usein jää”, marmatti Uotila summaten Heinolan keilahallin olosuhteet.
–”Tämä on vanha halli, kaikki radat on yksilöitä ja kosteudet vaihtelee. Yksikään rata ei ole samaa mitä toiset. Yllätyin toisaalta, ettei vasenkätiset voittaneet, koska heille siitä on hyötyä”.
Uotila viittasi vasurilla pelaavaan kaksikkoon Juuso Tiainen/Jesse Kallio jotka johtivat finaalia ensimmäisten sarjojen jälkeen, mutta hyytyivät lopulta neljänneksi. Suomen keskiarvoykkönen Kallio ei onnistunut ja sai tyytyä tulokseen 1454 (ka 207). Kaksikon sijoitusta ei kohottanut edes Tiaisen illan paras henkilökohtainen tulos 1579 (ka 225).

Kategoriat: Yleinen